Få tillbaka tidigare innehåll av sida/inlägg

Har du varit med om att du har råkat radera/redigerat fel innehållet på en befintlig sida eller inlägg?

Jobbigast är det när man har enbart html koder, för en tabell eller gjort en utseende justering direkt på sidan utan att använda sig av en egen ”template” just för denna gång. Är man nybörjare och inte behärskar html så bra så kan det vara guld värt ( om man inte har kopierat föregående text/kod innan ) att få tillbaka det eller så orkar man kanske inte skriva om allt på nytt även om man behärskar html.

<h2>Så här löser du problemet</h2>

WordPress har en versions inställning som är inaktiverad per default dvs. denna funktion är inte synlig i själva sidan/inlägg från admin läge.

Klicka på Panelinställningar

panelinstallningar

 

 

 

 

Aktivera version vertyget

Aktivera version

 

 

 

Längst ned i din sida/inlägg kommer ”version” vara synligt. Där väljer du hur långt bak du vill gå.

 

Valj version

 

 

 

 

 

Jämför versioner, välj och återställ version

aterstall version

Lägga till knappar i WordPress utan att använda ”kortkoder”

De flesta människor är inte bekanta med HTML / CSS. Därför är WordPress plugins användbara för att lägga till tabeller eller knappar. Det finns massor av plugins där ute som gör att du kan lägga till knappar för att dina inlägg och sidor med hjälp av kortkoder. Men de kortkoder är svåra att komma ihåg och svårt att konfigurera. I denna artikel kommer jag att visa dig hur du lägger till knappar i WordPress utan att använda kortkoder.

Det första du behöver göra är att installera och aktivera ”Forget About Shortcode Buttons” plugin.

Observera att denna plugin kräver WordPress 3.9 eller högre. Om du använder en äldre version, måste du uppdatera WordPress för att använda denna plugin.

När du har aktiverat plugin, kan du helt enkelt skapa en ny post eller redigera en befintlig, och du kommer att se en ny knapp i ”Visuella Editorn” märkt Infoga knapp.

fasb

 

 

 

 

 

 

Om du vill infoga en ny knapp i ditt inlägg, måste du klicka på knappen Infoga. Då visas ett popup-fönster där du kan designa din nya knapp.

designbutton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allt du behöver göra är att lägga din knapp text och webbadress och välj text-och bakgrundsfärger. Sedan klickar du på ”typer” i rullgardinsmenyn för att välja knappstil. Du kan också välja knappens storlek från extra små till extra stora.

Om du klickar på fliken Ikoner, kommer du att kunna se ikonerna som du kan lägga före eller efter texten i dina knappar.

buttonswithicons

 

 

 

 

 

 

 

 

Under själva processen kommer du att kunna se en förhandsgranskning av din knapp. När du är nöjd med utseendet, klicka på Infoga.

Du kommer att kunna se din knapp så som det kommer att se ut i ditt inlägg. Du kan helt enkelt välja
centrering, vänster eller högerljustering av texten. Dubbelklickar du så aktiveras redigeraren och du kan redigera hela texten.

5 mest nedladdade Plugins för SEO

SEO
Att maximera trafiken på sin WordPress webbplats är en viktig del av att driva ett online-verksamhet för många. Lika viktigt är förmågan att mäta och analysera trafiken till insikt i effekten av marknadsföring taktik.

Det finns flera alternativ för att förbättra och spåra din sökmotoroptimering (SEO), med lite mer kostsamma och tidskrävande än andra. Plugins erbjuder ett enkelt och effektivt sätt att förbättra din SEO och få användbara analytics på vägen.

Goda nyheter! Resultaten för de 100 mest nedladdade plugins är här, och bland dem är de mest populära plugins för SEO. I denna artikel kommer jag att ge en översikt över de 5 plugins (alla inom de 20 mest nedladdade plugins) för att hjälpa dig att optimera och analysera trafiken på din WordPress webbplats.

1) All in One SEO Pack

allinoneseo


Allt i Ett SEO Pack är nummer 2 på listan, och har över 18 miljoner nedladdningar.

Det ger en bunt av stödverktyg för SEO, XML Sitemap, och Google Analytics. Förutom att erbjuda kompatibilitet med de flesta plugins, är detta den enda plugin för att ge SEO integration för WordPress e-handel webbplatser.

All in One SEO Pack genererar automatiskt metadatataggar och optimerar dina titlar för Google och andra sökmotorer. Insticksprogrammet är perfekt för nybörjare och avancerade användare både på grund av dess automatiska funktioner och anpassningsmöjligheter.

2) Google XML Sitemaps

Gxlm_sitemap


Google XML Sitemaps är ett enkelt och effektivt plugin som hjälper sökmotorerna bättre indexera din blogg/webbplats. Att stödja en rad olika WordPress-genererade sidor och anpassade webbadresser, har det lätt konfiguration, och är perfekt för att generera en speciell XML-sitemap för att göra din webbplats mer sökbar.

Ett anmärkningsvärt inslag i denna plugin är att det meddelar alla större sökmotorer varje gång du skapar en ny post/sida. Det är nummer 4 på listan med över 12,8 miljoner nedladdningar.

3) WordPress SEO by Yoast

wordpress seo by yoast


Denna plugin går utöver att tillhandahålla systematiska instruktioner för bette din SEO. Dess användarvänliga förmågor guidar dig genom processen att lägga till metadata, välja sökord och effektivt sätt att lägga till ”nofollow” taggar. Det erbjuder också en sidanalys för att se till att du inte glömmer några små detaljer; såsom effektiv bildtaggning.

Den innehåller en massa andra funktioner för att säkerställa att dina inlägg besitter de egenskaper som sökmotorerna älskar. WordPress SEO by Yoast har över 9,5 miljoner nedladdningar, och är den 7: e mest nedladdade WordPress plugin.

4) Google Analytics for WordPress

GAforWP


Google Analytics för WordPress är en intuitiv plugin som tillåter användare att enkelt spåra sina WordPress webbplats.

Insticksprogrammet ger utökad metadata för större spårningsmöjligheter-sådana som sidvisningar per författare och kategori, och övergripande sidvisningar. Den använder den asynkrona Google Analytics spårningskod för att ge den snabbaste och mest tillförlitliga spårning.

Det är lätt att installera plugin har över 5,5 miljoner nedladdningar, vilket gör detta Yoast plugin den 10: e mest nedladdade WordPress plugin.

5) Google Analyticator

GAnalytor


Google Analyticator är den första versionen för att kunna visa Google Analytics direkt till din WordPress kontrollpanel. Detta plugin innehåller en kontrollpanel widget för enkel åtkomst till prestandauppgifter.

Det är lätt att installera plugin är nummer 17 på listan med över 3,1 miljoner nedladdningar.

Slutsats

Plugins är ett bra verktyg för att förbättra din SEO. På grund av den överväldigande mängd nedladdningar för var och en av dessa plugins, de är definitivt värt att prova.

55 News Magazine WordPress Teman du bör kolla upp!

Om vi talar om WordPress nyheter tidningen WordPress teman , kan det vara lätt att säga att det är en av de mest populära genrer.

Det finns hundratals magasin och nyhetssidor som körs med WordPress. Den främsta inslag i sådana webbplatser är att de betonar på läsbarheten, men de struntar inte i design och imponerande layout. Det finns inte många teman som har kompatibel grafik och layouter i deras paket. Även dessa dagar, handlar det om att webbplatser ska vara mobilanpassade, eftersom en hel del människor ser dem på sina smarta telefoner.

Jag ville dela med mig en intressant länk som jag hittade på en amerikansk blogg, läs gärna vidare; Designbeep

Multinews

Utvecklare, inte vara inbrottstjuvar

inbrottstjuv

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu kanske du tror att jag ska skriva om hur mycket utvecklare tar betalt av kunder, med en varning att inte råna dem. Men jag tänker inte göra det, eftersom det flesta utvecklarna tycker jag att inte tar ut tillräckligt.

Nej, jag vill prata om något som jag tror man inte talar mycket om.

Jag pratar om när utvecklarna faktiskt begår brott. Även utan att veta om det.

Digital Intrång

Låt mig gå igenom ett vanligt scenario:

  • Du hjälper en kund med deras sida
  • För att kunna göra det får du inloggningsuppgifter
  • Sedan avslutar du jobbet, får betalt (eller inte) och går vidare

Här är där det blir knepigt. Om du har kvar det login / lösenord och någonsin loggar in – och med bara för att hjälpa dem – utan deras uttryckliga medgivande, är du digitalt intrång.

Det är egentligen inte annorlunda än om du var anlitad för att fixa badkaret och ges nycklar till någons hus utföra det. Då du går in och märker deras diskbänk droppar, du väljer att bli ”laga” den.

Hoppsan, du vandaliserade deras kök.

Det visar sig vara medvetet lämnat droppande för att vattna vissa mycket dyra plantor och nu måste du ersätta växterna också.

De flesta av oss har inloggningsuppgifter för webbplatser vi arbetat på för ett tag sedan. Jag vet att jag använder en FTP-klient som sparar dessa uppgifter långt efter jag är klar med jobbet.

Men nyligen har jag börjat ta bort konton direkt efter jag hjälpt någon och tvingar dem att aktivt skapa mig ett nytt konto när de vill ha mig igen.

Detta gör att jag är inte ens en potentiell kandidat att skylla på, om något skulle senare hända med deras webbplats – eftersom mitt konto är borta. Jag är inte med på listan över misstänkta.

Praktiska Tips

Det kan kännas som extra tid som du inte vill slösa, men jag rekommenderar följande tips när du arbetar på andras webbplatser och servrar.

  • Be dem att skapa WordPress användarkonton för dig.
  • Om du är en admin, och avsluta ditt arbete, ändra användarnivå till ”subscriber”.
  • Sedan be dem ta bort ditt konto, om arbetet allt är gjort.
  • Förklara för dem att om du behöver gå in senare, kommer du att arbeta fram en offert, och de kan sedan lägga in dig igen (efter godkännande).
  • Gör samma sak för SFTP användarkonton.

Var proaktiv. Ha alltid tillstånd för allt du gör och ta bort dig själv från listan över potentiella misstänkta genom att inte ha en aktiv (men oanvänd) konto på någon annans webbplats.

Vara en utvecklare. Inte en inbrottstjuv.

Jetpack 2.9.3: Kritisk säkerhetsuppdatering

jetpack-for-wordpress
Jetpack version 2.9.3 innehåller en kritisk uppdatering säkerhet , och du bör uppdatera din webbplats och alla du hjälper till att hantera så fort som möjligt. Du kan uppdatera via instrumentpanelen, eller hämta Jetpack manuellt här .

Under en intern säkerhetsgranskning, fann man en bugg som gör att en angripare att kringgå en webbplats åtkomstkontroller och publicera inlägg. Denna sårbarhet skulle kunna kombineras med andra attacker att eskalera åtkomst. Detta fel har funnits sedan Jetpack 1.9 , släpptes i oktober 2012.

För att läsa mer om denna nyhet: http://jetpack.me/2014/04/10/jetpack-security-update/

10 ”måste ha” WordPress Plugins 2014

Med så många webbplatser som använder WordPress CMS i dessa dagar har det resulterat i ett stort antal plugins tillgängliga för webbansvariga. De hjälper webbansvariga gör allt från att analysera data på plats för att bidra till att förbättra SEO. WordPress plugin katalog gör att webbansvariga att söka tillgängliga insticksprogram, och med nästan 30.000 tillgängliga insticksprogram finns det en för praktiskt taget alla behov.

Med hjälp av plugins kan bidra till att förbättra prestanda för en webbplats, sökmotoroptimering, och den totala användarupplevelsen. Här är tio måste ha insticksprogram för 2014, utan inbördes ordning.

WordPress SEO by Yoast

wordpress seo by yoast

 

 

 

 
Wordpress är ett bra CMS (content management system) i form av en bra grund för SEO, och lägga till denna plugin hjälper den genomsnittliga webmaster lära sig vilka faktorer som är viktiga och konsekvens sökresultat. Med hjälp av denna kommer inte att nödvändigtvis översätta till toppbetyg, men det hjälper till att hålla webbplatsägare handen genom enkla optimeringssteg.

Akismet

akismet

 

 

 

 
Akismet är ett måste plugin som hindrar din blogg från att fyllas med spam kommentarer. Det låter webbplatsen ägaren översyn alla spam kommentarer i kommentarerna admin avsnitt av WordPress instrumentbrädan. Du tycker inte om skräppost och dina besökare gillar inte spam så se till att du har denna stora plugin installerat.

Contact Form 7

contact form 7

 

 

 

 
Detta plugin gör att webbansvariga att hantera flera kontaktformulär på deras hemsida och har säkerhetsfunktioner såsom CAPTCHA och Akismet spam filtrering. Med över 16 miljoner nedladdningar detta är det mest populära alternativet för dem som vill ha en enkel att använda kontaktformuläret alternativet.

Google XML Sitemaps

xml sitemap

 

 

 
 
 
Denna plugin genererar en XML-sitemap för webbplatsen och hjälper sidor och inlägg får indexeras av de stora sökmotorerna. Varje gång ett nytt inlägg görs plugin meddelar sökmotorerna. Detta är det enklaste sättet att ge webbspindlar med en enkel struktur för att krypa.

Digg Digg

digg

 

 

 
 
 
Digg Digg plugin ger en allt-i-ett sociala dela verktyg som visar på de sidor och tjänster som webbplatsen ägaren önskar. Social delning är en så viktig del av innehåll marknadsföring och när vi går vidare sociala signaler börjar ses som en viktig del av en sökmotoroptimering kampanj. Denna plugin ger en snygg social verktygsfält och ger besökare ett enkelt sätt att dela innehåll över sina sociala medier profiler.

404 to Start

404 to start

 

 
 
 
 
Detta är en plugin som snabbt eliminerar alla 404-fel genom att omdirigera någon felsida till hemsidan eller annan webbadress som webbplatsen ägaren anger. Så, om någon skriver in en webbadress fel istället för att se en stor 404 felmeddelande kommer de helt enkelt att omdirigeras till en annan fungerande sidan. Dessutom, om någon försöker besöka en webbplats via en bruten länk de kommer att landa på hemsidan (eller någon annan angiven sida) istället för att se ett felmeddelande.

Subscribe2

subscribe2

 

 

 
 
 
Subscribe2 är en plugin som ger webbplatsen ägaren med ett lättanvänt prenumerationshanteringssystem samt ett system för e-postmeddelande. Besökare på webbplatsen kan enkelt skicka sina e-postadresser för att bli varnad när nytt innehåll publiceras på webbplatsen. Detta är bra för besökare som vill omedelbart underrättas när det finns nytt material att läsa och det är bra för webbplatsen ägaren eftersom det hjälper att ta besökarna tillbaka på auto-pilot.

Google Analytics for WordPress

GA for WP

 

 

 
 
 
Denna plugin ger en enkel lösning för dem som snabbt vill ansluta sina Google Analytics på en WordPress-baserad webbplats. Denna plugin har utvecklats av samma team som förde oss WordPress SEO by Yoast plugin.

WordPress Related Posts

related posts

 

 

 
 
 
Detta är ett bra plugin för att hålla dina besökare engagerade med innehållet på din webbplats. Det gör det möjligt för webbplatsägare att placera ett visst antal ”relaterade inlägg” i slutet av varje inlägg. När en besökare avslutar viss tjänst de läser att de kommer att se flera förslag på inlägg som liknar det innehåll de just läst. Målet är att få dem att klicka vidare till en annan del av innehållet. Detta är ett utmärkt verktyg för att hålla besökaren på hemsidan under en längre tid.

W3 Total Cache

w3 total chache

 

 

 
 
 
Detta är ett bra plugin som påverkar prestanda på webbplatsen genom att förbättra hastigheten. Genom att öka serverns prestanda det resulterar i en mycket bättre upplevelse för webbplatsen besökaren. Att ha en långsam hemsida som tar evigheter att ladda kommer att leda besökare lämnar snabbt och kommer sannolikt inte att återvända.

Dessa är tio bra plugins som är helt gratis att ladda ner och använda på din WordPress webbplats. Du kan också söka i plugin katalogen för att hitta tusentals andra bra plugins som hjälper dig att förbättra din webbplats och ge dina besökare med en mer njutbar upplevelse.

Supporten har upphört för Windows XP

Microsoft_Windows_XP

 

 

 

 

 

 

Microsoft har valt att stänga ned Windows XP. Mig vetande så har det varit en av de bästa operativsystem de har kommit med till PC marknaden. Nu är jag iofs. en Mac-användare sen längre tid och avstår helt från Microsoft produkter om jag kan men sanningen är den att XP har varit en gammal trotjänare och det är väldigt många PC användare ute i hela världen som använder sig av just Windows XP. Tycker verkligen synd om de som inte kan få en uppdatering till sin PC dator och bor i ett mindre rikt land ( självklart menar jag de som har en laglig licens på operativsystemet! )

Här kan ni läsa lite mer om Microsofts egna uttalande: http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/end-support-help

Ska vi fortfarande använda Photoshop för att utforma webbplatser?

photoshop-logo-black-text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en stor diskussion om att använda Photoshop för att designa webbsidor. Jag hörde många röster att Photoshop kommer att bytas ut inom kort och det kommer inte vara ett alternativ för de flesta designers.

Vi började prata om att utforma i webbläsare, eller använda några andra alternativa programvaror, men ändå, det är 2014 och nästan varje designer jag vet använder Photoshop för att designa webbsidor.

Jag använder Photoshop också och jag har några goda skäl att fortsätta använda det inom en snar framtid. Här är anledningen …

Alla frågar för PSD

Grejen är att du, som designer, har egentligen inte ett val när det gäller att välja design mjukvara. Det beror helt på vad dina kunder och utvecklare behöver från dig.

Det är väldigt svårt att använda något annat än Photoshop för din design. Även om jag verkligen ville prova några alternativ, de flesta av de lag som jag har arbetat med har bett mig om PSD-filer.

Det fanns en tid för ett par år sedan när Adobe Fireworks var mer populär och vissa utvecklare begärde skiktade PNG eller PSD. Beslutade dock Adobe att avbryta utvecklingen av Fireworks, så vi är alla tillbaka i Photoshop.

PS har varit det säkraste alternativet för designers för år. De flesta front-end utvecklare vet hur man använder Photoshop och hur du enkelt extrahera dina bilder från PSD-filer. Det finns massor av verktyg och tredjeparts-plugins som gör det jobbet ännu enklare.

Om du är en frilansande designer och arbetar ofta med olika lag, måste du vara beredd att de ska be om PSD-filer.

Designa i webbläsaren från grunden

Många designers som kan HTML / CSS började designa direkt i webbläsaren och helt enkelt hoppa över hela designprocessen i Photoshop eller andra program.

Tja, jag försökte det också, och det fungerade inte för mig. Det känns som att det begränsar min kreativitet, eftersom jag inte kan snabbt utföra olika visuella idéer som är i mitt huvud. Istället för att fokusera på att vara kreativ, jag fokuserar på att göra det faktiskt fungerar i koden.

Även om jag hoppar över hela Photoshop design steg, det gör hela processen mycket långsammare på grund av den oändliga mängden försöka och laga saker.

Jag kallar designa i Photoshop en ”pre-designen” steg. Det hjälper mig att visualisera hela webbplatsen konceptet och jag utelämnar ofta pixel-perfekta detaljer och avsluta den delen upp i webbläsaren medan kodning.