Ska vi fortfarande använda Photoshop för att utforma webbplatser?

photoshop-logo-black-text

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det har varit en stor diskussion om att använda Photoshop för att designa webbsidor. Jag hörde många röster att Photoshop kommer att bytas ut inom kort och det kommer inte vara ett alternativ för de flesta designers.

Vi började prata om att utforma i webbläsare, eller använda några andra alternativa programvaror, men ändå, det är 2014 och nästan varje designer jag vet använder Photoshop för att designa webbsidor.

Jag använder Photoshop också och jag har några goda skäl att fortsätta använda det inom en snar framtid. Här är anledningen …

Alla frågar för PSD

Grejen är att du, som designer, har egentligen inte ett val när det gäller att välja design mjukvara. Det beror helt på vad dina kunder och utvecklare behöver från dig.

Det är väldigt svårt att använda något annat än Photoshop för din design. Även om jag verkligen ville prova några alternativ, de flesta av de lag som jag har arbetat med har bett mig om PSD-filer.

Det fanns en tid för ett par år sedan när Adobe Fireworks var mer populär och vissa utvecklare begärde skiktade PNG eller PSD. Beslutade dock Adobe att avbryta utvecklingen av Fireworks, så vi är alla tillbaka i Photoshop.

PS har varit det säkraste alternativet för designers för år. De flesta front-end utvecklare vet hur man använder Photoshop och hur du enkelt extrahera dina bilder från PSD-filer. Det finns massor av verktyg och tredjeparts-plugins som gör det jobbet ännu enklare.

Om du är en frilansande designer och arbetar ofta med olika lag, måste du vara beredd att de ska be om PSD-filer.

Designa i webbläsaren från grunden

Många designers som kan HTML / CSS började designa direkt i webbläsaren och helt enkelt hoppa över hela designprocessen i Photoshop eller andra program.

Tja, jag försökte det också, och det fungerade inte för mig. Det känns som att det begränsar min kreativitet, eftersom jag inte kan snabbt utföra olika visuella idéer som är i mitt huvud. Istället för att fokusera på att vara kreativ, jag fokuserar på att göra det faktiskt fungerar i koden.

Även om jag hoppar över hela Photoshop design steg, det gör hela processen mycket långsammare på grund av den oändliga mängden försöka och laga saker.

Jag kallar designa i Photoshop en ”pre-designen” steg. Det hjälper mig att visualisera hela webbplatsen konceptet och jag utelämnar ofta pixel-perfekta detaljer och avsluta den delen upp i webbläsaren medan kodning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>